Aanleggen van waterbergingen en oeverbeschoeiing

Voor het maken van oeverbeschoeiing beschikken we over een speciale trilblok om de palen stevig in de grond te trillen. Veelal wordt vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid robinia toegepast als palenrij. Aan de achterzijde wordt geotextiel aangebracht om het uitspoelen van grond te voorkomen. Overige houtsoorten zoals eiken/kastanje en hardhout (FSC-gecertificeerd) zijn uiteraard ook mogelijk.

In plaats van een palenrij kan er ook gekozen worden om beschoeiingspanelen te plaatsen. Deze zijn in diverse hoogtes/plankdiktes en houtsoorten (robinia, eiken, hardhout, kunststof, composiet) leverbaar. Afhankelijk van de toepassing en houtsoort worden deze aan de achterzijde voorzien van geotextiel. Panelen worden gemonteerd tegen (hard)houten palen.

Om het regelen van de waterstanden mogelijk te maken, kunnen wij voor u diverse overstorten of stuwen leveren en aanbrengen. Deze worden veelal gemonteerd tegen een houten damwand of palen. Overstorten en stuwen kunnen uitgevoerd worden in beton, aluminium, RVS, hout of een combinatie hiervan. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.