Aanplanten en verplanten van bomen

Aanplanten van nieuwe bomen
Bomen vervullen een belangrijke functie in de beleving van de groene ruimte. Een goede aanplant hiervan is van wezenlijk belang voor een goede ontwikkeling. Wij kunnen alle voorkomende plantmaten voor u leveren en vakkundig planten. Hiervoor beschikken wij over een modern machinepark, ervaren medewerkers en contact met gerenommeerde boomkwekerijen.

Om de vitaliteit van de boom naar de toekomst zo optimaal mogelijk te houden is een goede standplaats van levensbelang. Met name in de stedelijke omgeving is een standplaatsverbetering vaak noodzakelijk. In ons machinepark beschikken we over diverse soorten graafmachines en grondkippers waarmee we het aanbrengen van bomengrond, bomenzand of bomengranulaat probleemloos voor u uit kunnen voeren. Planten van bomen wordt afhankelijk van de plantmaat van de bomen, met of zonder kluit, machinaal of handmatig uitgevoerd. Na het planten van de boom wordt deze afhankelijk van de omstandigheden voorzien van boven en/of ondergrondse verankering, anti-maaischade palen, beluchting, drainage, etc.

Verplanten van bestaande bomen
Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat een boom niet gehandhaafd kan blijven op zijn huidige standplaats omdat deze bv plaats moet maken voor woningbouw of het aanleggen van een weg. Vellen van de boom is dan een optie maar veelal is verplanten ook goed mogelijk. Afhankelijk van de standplaats, leeftijd en vitaliteit van de boom kunnen wij samen met u kijken of er mogelijkheden zijn de boom te verplanten naar een nieuwe locatie. Afhankelijk van de grootte van de boom zijn hiervoor diverse methodes beschikbaar.