FIETS NAAR JE WERK DAG 2020: MEDEWERKERS Van Stipdonk Landschapsinrichting LATEN DE AUTO STAAN


Op donderdag 24 september vindt voor de veertiende keer de Fiets naar je Werk Dag plaats. Van Stipdonk Landschapsinrichting stimuleert op deze dag actief medewerkers om op deze dag de fiets te pakken naar het werk. Juist in coronatijd geniet fietsen als onderdeel van een gezonde leefstijl steeds meer aandacht van werkgevers en overheden. De Fiets naar je Werk Dag is bedoeld om werknemers in heel Nederland het figuurlijke duwtje in de rug te geven om de auto te laten staan.


Van Stipdonk Landschapsinrichting hecht veel waarde aan deelname. Bewegen is namelijk cruciaal om gezond oud(er) te worden. Te beginnen met iedere dag minimaal een half uur bewegen. Fietsen naar het werk is in dit verhaal een simpele oplossing, die gemakkelijk in het dagelijkse schema van veel medewerkers zou moeten passen. Dat is ook gelijk het doel van de Fiets naar je Werk Dag. Het evenement wil mensen in beweging krijgen. Voor hun eigen gezondheid en daarmee die van de werkgever. Fittere werknemers zitten veeal lekkerder in hun vel, zijn blijer en dragen zo bij aan een beter arbeidsklimaat. Daarnaast is fietsen vanzelfsprekend goed voor het milieu en draagt het in toenemende mate bij aan file- en parkeerproblematiek.


Vorig jaar meldden zich landelijk meer dan twintigduizend deelnemers officieel aan om naar het werk te fietsen in mei. Werkgevers, politiek en overheden omarmden tegelijkertijd massaal het evenement. Door het vele thuiswerken op dit moment is de verwachting dat het aantal deelnemers in 2020 lager zal uitvallen. Toch vindt de organisatie en initiatiefnemer NFP Groep uit Heerenveen het juist nu belangrijk om de Fiets naar je Werk Dag door te laten gaan en is de dag daarom verplaatst van 14 mei naar 24 september. Werkgevers en fietsers krijgen het advies zich te houden aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent bijvoorbeeld geen massale ontvangsten.


Voor het tweede jaar kunnen deelnemers met hun fietsrit ook de Stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) steunen. Bij aanmelding voor de Fiets naar je Werk Dag wordt automatisch uitgerekend hoeveel de fietser die dag gemiddeld bespaart op zijn of haar autokosten. Deze besparing kan de fietser vervolgens doneren. Cycling out of Poverty is een Nederlandse stichting die met hun project Bike4Work gezondheidsvrijwilligers en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda van fietsen voorziet. Zo krijgen zij een betere toegang tot basisbehoeften en -diensten zoals onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen. Een fiets maakt in deze omgeving zo duidelijk het verschil in levensstandaard.


https://www.fietsnaarjewerkdag.nl/
Delen