Onze nieuwe aanwinst Tatra


De unieke combinatie van één voertuig met maximaal laadvermogen en maximale wendbaarheid doordat alle assen op één na gestuurd zijn. Dit maakt dat deze vrachtauto zeer soepel bochten maakt, met een minimale slijtage van de banden en brandstofverbruik. Door de vele sturende assen is het mogelijk om op één voertuig met laadkraan en container 25% meer volume en gewicht te vervoeren dan gebruikelijk. Daarbij blijft de vrachtauto wendbaar en kan ook in de stedelijke omgeving overal goed komen.

Middels de Epsilon Z-kraan, kan de vrachtauto zichzelf laden. Deze is compact op te vouwen achter de cabine. Daardoor is de laadruimte maximaal te benutten. Door het triple uitschuifsysteem heeft de laadkraan extra reikwijdte.

Speciaal aan de Tatra is de lucht geveerd onafhankelijke wielophanging. Tatra is de enige vrachtauto die dit heeft. Daardoor is het mogelijk dat de vrachtauto goed in het terrein kan rijden. Dat is regelmatig van belang omdat we vaak op onverharde paden in bossen en natuurterreinen moeten zijn. Maar door de onafhankelijke wielophanging rijdt de Tatra ongekend fijn op de openbare verharde wegen. Mini rotondes en verkeersdrempels zijn nu veel vlotter te passeren. Waardoor je als vrachtauto niet extra veel oponthoud meer veroorzaakt. Maar het betekent ook minder afremmen en optrekken, dus ook minder brandstofverbruik met bijbehorende CO2 uitstoot.

Het duurde even tussen bestellen en leveren, maar dan heb je ook wat!
Delen