Merel 10 jaar Van Stipdonk Landschapsinrichting én genomineerd voor de Senzer Award 2017


Nu 10 jaar geleden ben ik, Merel van Stipdonk – van Riel, bij Van Stipdonk Landschapsinrichting gaan werken. Samen werken met mijn man Dirk Jan in de CUMELA branche was toen nog volledig nieuw voor mij.

Ik begon als planner en ben nu verantwoordelijk voor personeelszaken en communicatie. Daarnaast treed ik op als KAM-coördinator. Vooral de juiste balans vinden tussen datgene waar mensen energie van krijgen in combinatie met hoe we dit kunnen inzetten binnen ons bedrijf, vind ik leuk om mee bezig te zijn.

Om dit bij binnenkomst zo goed mogelijk duidelijk te krijgen hebben we onze sollicitatieprocedure aangepast; we hebben een gedegen kennismakingsgesprek met zowel stagiairs als potentiële vaste krachten. Daarbij kunnen we over en weer onze verwachtingen en wensen aangeven. We kijken dan vooral naar waar een kandidaat van gaat stralen: we denken in mogelijkheden, kansen en groei.
We hechten ook veel waarde aan ons Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) niveau 3 certificaat, waarbij wij aantonen dat we mensen met een afstand op de arbeidsmarkt een kans willen geven. Binnen ons bedrijf wordt geen onderscheid gemaakt tussen "PSO" of niet "PSO" collega's, tenzij dit specifiek wenselijk is. Tenslotte zijn we allemaal wel op een bepaalde manier bijzonder, toch?!

De “Van STIPDONK” spirit is voor ons het belangrijkst:
Stipt, Teamplayer, Initiatiefrijk, Precies, Daadkrachtig, Ondernemend, Nauwkeurig, Kwaliteitsgericht = STIPDONK
Bij een goed gevoel tijdens het kennismakingsgesprek volgt er een proefdag waarbij we beiden kunnen ervaren of we een match vormen. Natuurlijk kan dit niet zonder onze huidige “landschapsinrichters”, zij worden ook bij dit proces betrokken. Het is mooi te zien dat wanneer een kandidaat wil leren er meteen een goede chemie ontstaat tussen onze huidige "landschapsinrichters" en de mogelijke nieuwe kracht.

Natuurlijk kunnen we niet met iedereen een match vormen: dan is het een uitdaging om de sollicitant verder te helpen met zijn zoektocht naar zijn / haar juiste baan. Dat doen we door tips te geven over zijn / haar gesprekstechnieken, het CV, maar ook door bijvoorbeeld vacatures van collega-bedrijven aan te geven. Wij willen vooral een positieve spirit meegeven, zodat mensen energie blijven houden om door te gaan tot ze een goede match met een werkgever hebben. Wij denken dat er voor iedereen een ideale baan bestaat.

We zijn trots op het feit dat we genomineerd zijn voor de Senzer Award 2017 https://www.senzer.nl/nieuws/genomineerden-senzer-award-2017-bekend . De award prijst ondernemers in de regio Helmond-De Peel die op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt. Op vrijdag 17 november tussen 15:00 en 17:30 uur op de Dag van de Ondernemer wordt gestemd wie de Award in ontvangst mag nemen. Als u ook wilt stemmen, kunt u zich hiervoor aanmelden https://www.senzer.nl/dvdo
Wellicht zie ik u dan? Het zou een mooie bekroning zijn op 10 jaar ontwikkeling van ons personeelsbeleid.
Delen