Senzer beloont goed bedrijf met nieuwe prijs nov 2017


Trots zijn we met de nominatie van de Senzer Award.
Hierbij een mooi artikel in het ED.

ED Senzer Award Van Stipdonk genomineerd

Senzer Helmond beloont 'goed' bedrijf met nieuwe prijs
HELMOND - Een bedankje voor het tonen van lef én een aansporing voor andere bedrijven om ook mensen met een beperking in dienst te nemen. Dat is het idee achter de Senzer Award. Het regionale werkbedrijf Senzer reikt vrijdagmiddag 17 november voor het eerst uit tijdens de Dag van de Ondernemer.

Zes bedrijven maken kans op de bokaal. In de categorie kleine bedrijven zijn dat garenspinnerij Artofil in Deurne, Natuurpoort Vennenhorst in Someren en Van Stipdonk Landschapsinrichting in Geldrop.

Bij ondernemingen met meer dan vijftig personeelsleden zijn de kanshebbers handelsonderneming EDCO in Deurne, de Helmondse producent van aluminium gevel- en bouwmaterialen Reynaers-Roval en transportbedrijf Van den Broek Logistics in Helmond.

„We willen ondernemers in het zonnetje zetten,” legt directeur René Walenberg van Senzer uit. „Want we hebben ondernemers nodig die durven meedenken.” Senzer (voorheen Atlant Groep) begeleidt mensen met een beperking in hun werk bij tientallen bedrijven in de regio.
Die samenwerking loopt over het algemeen goed, zegt Walenberg. „We hebben niet te klagen in deze regio. Maar het is voor een ondernemer nog geen automatisme om zijn bedrijf anders in te richten. Hopelijk spoort deze prijs anderen aan dat ook te doen.”
We hebben ondernemers nodig die durven meedenken
Directeur René Walenberg

De genomineerden doen op verschillende manieren hun best om mensen binnen te halen en te houden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Bijvoorbeeld door personeel langer aan het werk te houden of met speed dates. Daarmee selecteert een werkgever een kandidaat niet op basis van een geschreven cv, maar na een korte ontmoeting.
Andere bedrijven hebben hun productieproces aangepast, aldus Walenberg. „Als je dat uiteen neemt, ontstaan kleinere functies die geschikt zijn voor mensen die gemotiveerd zijn, maar een beperking hebben. Dorel en het Elkerliek Ziekenhuis doen dat al.”

De zes kandidaten voor de Senzer Award zijn door een jury geselecteerd uit 24 inzendingen. In die jury zitten naast Walenberg onder meer Joost Eijsbouts (BZW Kring Helmond) en Hans Schapenk van OMO Scholengroep.
Vrijdagmiddag kiezen zo'n honderdvijftig ondernemers uit de regio de winnaar in beide categorieën. Volgend jaar volgen nieuwe verkiezingen. Walenberg: „Het moet groeien. Investeren in werknemers met een beperking wordt de komende jaren steeds belangrijker.”


Delen