Wim van den Broek 25 jaar bij Van Stipdonk Landschapsinrichting, zijn verhaal


Even voorstellen: Ik ben Wim van den Broek een echte Mierlonaar en al 25 jaar in dienst bij Van Stipdonk Landschapsinrichting.

Na mijn eigen bedrijf in de varkenshouderij, dat ik noodgedwongen moest stoppen vanwege mijn gezondheid en een witlof avontuur wat minder goed afliep, ben ik door iemand er op gewezen dat er bij Van Stipdonk in Geldrop misschien wel werk voor mij zou zijn. Met Piet van Stipdonk heb ik mijn eerste kennismakingsafspraak gemaakt. Degene die mij kennen weten dat ik altijd ruim op tijd ben dus was hier ook te vroeg, wel een dag.

De vraag was of ik op een minigraver kon draaien. Ik was net verhuisd en moest mijn tuin nog doen. Met Piet toen afgesproken dat ik een dag mijn tuin zou doen met de minigraver zodat ik wat kon oefenen en ik zou dan ook een dag voor hem draaien. Het oefenen ging goed en de aanstelling duurt nu al meer dan 25 jaar (en 1 jaar uitzendbureau).

In de beginjaren heb ik alle machines bij Van Stipdonk bediend van minigraver tot tractor van plagmachine tot hydraulische graafmachine. Ook heb ik de avondschool gegaan. Ik ben begonnen met een cursus meten en uitzetten daarna machinist hydraulische graafmachine en shovel grond- weg- en waterbouw daarna voor uitvoerder grond- weg- en waterbouw.

In 2003 ben ik van de machines gegaan en als uitvoerder gaan werken bij Van Stipdonk. Het is leuk werk ook al is het soms wat stressvol om alles in goede banen te leiden. Dat komt vaak door de afwisselende werkzaamheden van plantwerk tot bruggen bouwen van ecologische verbindingszone graven tot industrieterreinen aanplanten en onderhouden.

Maar het mooiste vind ik altijd nog een oplossing zoeken voor de klant. Het onmogelijke, mogelijk maken en dit dan naar volle tevredenheid uitvoeren.

Ik hoop mijn loopbaan bij Van Stipdonk vol te maken. Ik vind de afwisseling in het werk en het bedrijf te leuk om aan iets anders te denken!
Delen