Audit voor Beter Biomass (NTA8080) voor het inzamelen en verwerken van primaire en niet primaire houtachtige biomassa.

Van Stipdonk Landschapsinrichting is als bedrijf Beter Biomass (NTA8080) gecertificeerd voor het inzamelen en verwerken van primaire en niet primaire houtachtige biomassa. Wat betekend in ons geval voor houtchips en -schreds.

Door de Better Biomass (NTA8080) certificering willen wij als bedrijf ons confirmeren aan de verplichtingseisen van de NTA8080. Op deze wijze laten wij zien en tonen wij aan dat de biomassa die wij inzamelen en verwerken, dan ook echt alleen afkomstig is uit onze eigen werken en deze als reststroom niet voor een hoogwaardiger doel mag/kan worden afgezet.

Daarom hebben wij afgelopen maand weer onze jaarlijkse audit gehad betreffende de NTA8080 “inzameling en verwerking van primaire en niet primaire houtachtige biomassa”.

Anderhalve dag lang heeft een auditor onze processen en administratie doorgenomen, ook het interviewen van enkele medewerkers, het bezoeken van werklocaties behoorde tot de audit.

De auditor kon na deze anderhalve dag niet anders concluderen dat wij als van Stipdonk Landschapsinrichting alles behorende de eisen en regels van de audit netjes op orde hadden en benoemde daarnaast in zijn bevindingen ook nog als extra sterkpunt dat er binnen ons gehele bedrijf veel aandacht voor natuurbehoud en -ontwikkeling bij de uitvoering van de werkzaamheden te zien is. Iets waar wij als bedrijf dan ook trots op zijn.